هدف این مقاله کمک به انتخاب اسباب بازی مناسب کودکان زیر ۶ ماه است. کودکان در تمام طول زندگی خود در حال رشد و یادگیری هستند. و سعی دارند علایق خود را نشان دهند، بهتر است اسباب بازیها را برای کودکان خود به طور هدفمند انتخاب کنید. چرا که کودکان این مسیر را با استفاده از همین اسباببازیها طی می کنند.
توجه داشته باشید، قرار دادن اسباب بازی مناسب در اختیار کودک بسیار اهمیت دارد. چرا که این امر باعث میشود به تدریج علایق کودک مشخص شود. مهارتهای او افزایش یابد و به طور کلی کمک به رشد ادراکی و حرکتی کودک میکند.
در ادامه به تاثیرات اسباببازیهای مختلف برکودکان میپردازیم:
۱) هماهنگی حرکتی و ادراکی:
باید دقت داشته باشید که کودکان در این سن بیشتر زمان خود را خواب هستند. که این زمان میتواند به فرصت خوبی جهت یادگیری تبدیل شود. به عنوان مثال، از جمله کارهایی که میتوانید انجام دهید، آویزان کردن اشیا و اسباب بازی بالای سر کودک است. با توجه به اینکه او در این زمان اشتیاق به یادگیری دارد، شروع به آموزش دیدن میکند. برای اینکه کودک به یک زاویه دید عادت نکند، موقعیت خوابیدن او را تغییر دهید تا زاویه دید کودک نیز تغییر کند.
۲) تقویت مهارتهای حرکتی درشت:
در این سن باید به تشویق مهارتهای حرکتی درشت کودک مانند سینه خیز رفتن توجه کنید. رشد به موقع و باکیفیت مهارتهای حرکتی کودک میتواند به هوش حرکتی او کمک کند. با تشویق کودک به انجام بازیهای پرتحرک مهارتهای حرکتی درشت او را تقویت کنید. به عنوان مثال میتوانید یک سطح محکم در مقابل او قرار دهید، با این کار کودک شروع به فشار دادن پاهای خود به آن میکند. این حرکت به رفلکس حرکتی معروف است. یا یک اسباب بازی جذاب را در فاصلهی ۳۰ یا ۴۰ سانتیمتری کودک قرار دهید و او را به شکم بخوابانید؛ اینکار باعث جلب توجه و تلاش او برای حرکت به سمت آن میشود. شما همچنین میتوانید از فرش بازی کودک نوزاد برای تقویت این مهارت بهره ببرید.
۳) تقویت مهارتهای حرکتی ظریف:
باتوجه به اینکه عضلات کودک در این سن ضعیف است با دادن اسباببازیهای نرم به او این فرصت به کودک داده میشود تا با گرفتن و فشار دادن آنها عضلات خود را تقویت کند. برای کودک داشتن دستهایی قوی که در گرفتن اشیا مهارت دارند به او کمک میکند تا فعالانهتر بازی کند. بازی بیشتر برای کودک مساوی است با یادگیری بیشتر و پیدا کردن شناخت دقیقتر و بهتر از دنیای اطرافش.
۴) رشد هوش و قدرت حل مسألهی کودک:
برای اینکه عملکرد ذهن کودکتان تقویت شود سعی کنید از اسباببازیهایی استفاده کنید که حس کنجکاوی او را برانگیزد. اسباببازیهای موزیکال بسیار مناسب هستند چرا که هم باعث جلب توجه کودک میشوند و هم کودک را تشویق به استفاده از کانالهای دیداری و شنیداری خود میکند.
کودک از همان روزهای اول میتواند برای داشتن قدرت تفکر و حافظهی بهتر تمرین کند و آنها را پرورش دهد. برای تقویت تفکر و حافظهی کودک میتوانید از اسباببازیهایی که حرکات مختلف انجام میدهند استفاده کنید. اینگونه اسباببازیها کودک را در سطح خودشان به فکر فرو میبرند زیرا کودک به حرکت اسباببازیها نگاه میکند و با چشم آنها را تقیب و به رفتارشان فکر میکند. دفعهی بعد که باز اسباببازی را برای کودک به حرکت در آوردید کودک توانایی این را دارد تا جزئیات بیشتری را به خاطر بسپارد.
۵) رشد هیجانی و اجتماعی کودک:
کودکان بازی کردن با عروسک و تماشا کردن آنها را دوست دارند؛ با آنها میخندند و به آنها فکر میکنند. اسباببازیها و عروسکها ابزارهای مناسبی برای شاد کردن کودکان هستند و همچنین میتوانند در آینده به برقراری ارتباط کودک با دیگران کمک کنند.
یکی از بازیهای مفید و موثری که میتوان به آن اشاره کرد، بازی دالی موشه است که بوسیلهی یک عروسک و اسباب بازی نمدی جذاب و همکاری شما انجام میشود. این بازی به این صورت است که شما باید به عنوان پدر و مادر عروسک را پشت سرتان ببرید و سپس به صورت ناگهانی به کودک نشان دهید. زمانی که کودک با این بازی آشنا شد میتوانید عروسک را در جایهای مختلف پنهان کنید و بازی را پیچیدهتر کنید.
کودکان بسیاری از حرفهای شما را متوجه نمیشوند، اما صدای شما و احساسی که دارید را درک میکنند و آن را به تصویری که از شی در دست شما میبینند ربط میدهند.
برای انجام بازی با کودک زمانی را انتخاب کنید که کودک سرحال است و نه زمانی که کودک خواب آلود، گرسنه و یا بر انگیخته است.
در پایان مقاله اسباب بازی مناسب کودکان زیر ۶ ماه دقت داشته باشید که اسباببازیها فقط ابزارهایی برای بازی هستند. اینکه برای کودک خود اسباببازی تهیه کردهاید نباید باعث شود تا دیگر شخصا با او بازی نکنید.