آموزش و یادگیری

در مسیر یادگیری راه رفتن کودک خود را همراهی کنید!

راه رفتن کودک

راه رفتن کودک و برداشتن قدم‌های اولیه توسط آن‌ها همانند وزن او در هنگام تولد همیشه به عنوان بهترین خاطره در ذهن ما می‌ماند. پس با فراهم کردن شرایط مناسب برای کودکمان به او کمک کنیم تا راه رفتن را یاد بگیرد. یادگیری راه رفتن تنها مربوط به عضلات پا و حرکت آن‌ها نیست و نیاز به مقدمات اولیه زیادی دارد. همانطور که می‌دانید کودکان از بدو تولد همواره در حال رشد هستند.

در ادامه به این مطلب می‌پردازیم که کودک شما چگونه می‌تواند به آسانی راه رفتن را یاد بگیرد:

TermehKids Walking 5 1024x576 - در مسیر یادگیری راه رفتن کودک خود را همراهی کنید!

نوزادان و کودکان، موجودات خارق‌العاده‌ای هستند و نکات شگفت‌انگیزی دارند. شاید یکی از شگفت‌انگیزترین و مهم‌ترین‌ آن‌ها رفلکس راه رفتن کودک باشد. رفلکس راه رفتن به طور طبیعی در کودکان وجود دارد. آن‌ها در ابتدا مهارت لازم برای انجام کار‌ها را به صورت ارادی ندارند در نتیجه تمامی رفلکس‌های حرکتی آنها به صورت غیر ارادی است.

رفلکس راه رفتن به این صورت است که اگر کودک را به حالت ایستاده روی سطح صاف قرار دهید پاهایش را همانند زمان راه رفتن حرکت می‌دهد به این شکل که ابتدا یک پای خود را بلند می‌کند و سپس پای دیگرش را. با ماساژ دادن کف پای کودکتان می‌توانید این رفلکس را در او تقویت کنید زیرا این رفلکس بخش مهمی از پیشرفت و آماده‌سازی او برای قدم‌های بعدی می‌باشد.

TermehKids Walking 3 1024x576 - در مسیر یادگیری راه رفتن کودک خود را همراهی کنید!

عضلات شانه‌ای قوی‌تر، یادگیری راه رفتن سریع‌تر

همانطور که سن کودک شما در حال افزایش است، مهارت‌های او نیز افزایش پیدا می‌کند. در سه ماهگی کودک شما یاد می‌گیرد که سینه خیز رود. در این سن زمانی که کودکتان را صدا می‌زنید صورت خود را بالا می‌گیرد که این امر ناخودآگاه باعث استفاده ار دست‌هایش می‌شود. استفاده از دست‌ها باعث تقویت عضلات شانه می‌شود که برای مراحل بعدی راه رفتن حیاتی است.

در سن ۵ ماهگی اگر کودک را به حالت ایستاده قرار دهید او روی پاهایش بالا و پایین می‌پرد و ورجه وروجه می‌کند که این حرکت باعث قوی‌تر شدن پاهای کودک می‌شود. کودک در این سن اصطلاحا در حالت سه پایه قرار دارد به این معنی که سعی می‌کند در وضعیت نشسته دست‌هایش را به جایی تیکه دهد و بایستد. در این زمان خانه را از هر جهت برای کودک ایمن سازید. فرش‌های بازی می‌توانند یکی از راه‌های ایمن سازی خانه و اتاق کودک شما باشد تا اگر کودک زمین خورد آسیب نبیند و امنیت او تضمین شود. پیشنهاد می‌کنیم حتما از دسته‌ی فرش‌های بازی ترمه بازدید کنید. دیوارپوش های نمدی ترمه کیدز نیز از بهترین ابزار برای ایمن سازی محیط برای کودکان بشمار می آیند و از آسیب سر و دست دلبند نوپای شما جلوگیری می کنند.

TermehKids Walking 4 1024x576 - در مسیر یادگیری راه رفتن کودک خود را همراهی کنید!

برداشتن اولین قدم‌ها

از ۵ ماهگی تا ۹ ماهگی کودک توانایی نشستن بدون تیکه‌گاه، قوی بودن گردن ، کنترل سر و داشتن تعادل و هماهنگی را داردکه همه‌ی این مهارت‌ها برای راه رفتن لازم هستند. از ۹ ماهگی به بعد کودک می‌تواند با کمک وسایل محکمی که در اطرافش وجود دارد خودش را بالا بکشد و بایستد. در این سن او دیگر یاد می‌گیرد و  می‌تواند زانوهایش را خم کند که این امر باعث می‌شود تا کودک نیز بتواند از حالت نشسته به ایستاده و برعکس را انجام دهد. توانایی این را پیدا می‌کند تا بدون تکیه‌گاه چند دقیقه بایستد و یا حتی ممکن است که بتواند قدم‌های اولیه را بردارد.

از دوازده ماهگی تا ۱۵ ماهگی به بعد کودک تقریبا می‌تواند کم و بیش راه برود اما امکان دارد که به شکل نامتعادلی این کار را انجام دهد که اشکالی ندارد چون کودک به آرامی یاد می‌گیرد تا تعادل خود را حفظ کند. به عنوان مثال یاد می‌گیرد اگر دست‌های خود را باز کند به حفظ تعادلش کمک می‌کند و در آخر کودک می‌تواند دولا شود و سپس باز بایستد.

در نهایت برخی از کودکان رشد سریع و قابل توجهی دارند اما برخی از آنها رشد آرامی دارند پس به طور کلی به کودکتان برای یادگیری فعالیت‌های لازم مانند راه رفتن سخت نگیرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *